Termékismertető

 
Németh Lajos meterológus

Németh Lajos

meterológus

Lehet eső, lehet hó
a zsalugáter nagyon jó

Accord Zsalugáter - Minden időben

Accord zsalugáter

A tradícionális fa zsalugáterek között több típust különböztetünk meg. Létezik nyitott vagy zárt állású fix lamellás zsalugáter, illetve mozgatható lamellás zsalugáter. A nyíló, toló vagy harmonika kivitelben készülő zsalugáterek alapanyaga főként borovi fenyő, de a luc- és a vörös fenyő is igen kedvelt.Az oldal kulcsszavai

zsalugáterek, zsalugáter árlista, accord zsalugáter, zsalugáter, fa zsalugáter, fa zsalugáterek, zsalugáter Budapest, zsalugáter ár
ÚJDONSÁG! - HŐSZIGETELT ZSALUGÁTER

Bővebb ismertető


ACCORD ZSALUGÁTER BEMUTATÁSA

A zsalugáter általános jellemzői


A zsalugáternek több évszázados hagyománya van, újabban reneszánszát éli, mert a fa zsalugáter nagy mértékben hozzájárul a házak hangulatos összképének kialakításához. Régi házak felújításánál és új építésű házaknál is nagy népszerűségnek örvend a fa zsalugáter: Ablakoknál a  nyíló zsalugáter, míg teraszajtóknál és padlószinttől induló ablakoknál, nagy üvegfelületek előtt a harmonika rendszerű vagy sínen eltolható zsalugáterek kedveltek. Közvetlenül a nyílászárókhoz kapcsolódó alkalmazási területek mellett egyre népszerűbb az eltolható nagy méretű zsalutáblák alkalmazása tágas teraszok esetén is, ahol a zsalugáterek a lakás belmagasságával megegyező, akár 3 m-es magasságban készülnek és a padlószinttől az árnyékolni tervezett terasz fölötti erkély födéméig vagy - tetőteraszok esetén - a hasonló magasságban kiépített pergoláig érnek.
A zsalugáter esztétikai értéke mellett fontos szerepet kap a betekintés elleni védelemben és az árnyékolásban is. Télen védi az otthon melegét, nyáron megóv a forróságtól. Mindemellett, a zsalugáter jó hő- és hangszigetelő.
A fa zsalugáter bármilyen nyílászáróra akár utólag is elhelyezhető bontás vagy a meglévő nyílászáró sérülése nélkül.
 
Debrecen egyetlen luxusszállodája, a Hotel Divinus választékos ízléssel berendezett belső terei és szobái egyszerre sugároznak előkelőséget és otthonosságot. Az ötcsillagos külső megjelenéshez Accord vörösfenyő zsalugátereinket választották, amelyek természetes megjelenésükkel tökéletesen illeszkednek az elegáns homlokzatba. A Hotel több díjat is nyert, többek között "Magyarország legjobb *****-os vidéki konferencia szállodája 2009-ben a debreceni Hotel Divinus."
Az ötcsillagos szálloda kialakításánál klasszikus megoldások és modern építészeti megközelítések egyaránt érvényesültek.
A mediterrán színvilágú debreceni szálloda szobáiban és lakosztályaiban az elegancia és kényelem, valamint a technikai felszereltség szoros összhangba kerültek egymással.A zsalugáter alapanyaga

Az időjárásnak fokozottan kitett zsalugáterek jó minőségű, luc fenyő, borovi fenyő, vörös fenyő vagy ritkább esetben tölgyfa alapanyagokból készülnek.

Bővebb ismertető a zsalugáterek alapanyagairól

A zsalugáter szerkezete, működtetése

A nyíló kivitelű zsalugátereket a falnyílásba vagy elé épített, a zsalugáter anyagával megegyező keretre vagy mélytokos kivitel esetén a falkáva mélységével megegyező méretű, az ablaknyílás oldalfalát egészen a nyílászáróig védő és díszítő faburkolattal látjuk el. A zsalugáter pántjai ezekhez a keretekhez, illetve tokokhoz kerülnek rögzítésre. Zárt állapotban a zsalugáter szárnyai rúdzár-szerű vasalattal belülről bezárhatók, nyitott állapotban pedig rögzítő vasalat tartja meg a szárnyakat becsukódás, erős szél esetén is a becsapódás ellen. Ezek a rögzítő vasalatok a kadmiumsárga kivitel esetén súlyzáras, illetve pálcás típusból válaszhatók, míg ROTO Fentro vasalatnál automata rugós kitámasztót biztosítunk. Ritka igény, de cégünk kínálatában a nyitó-csukó vasalattal szerelt zsalugáter is elérhető, mely esetben a szárnyak mozgatása belülről, hajtókarral is elvégezhető.  Különleges igények esetén a zsalugáter motorikus mozgatású is lehet. A hajtókaros, illetve motoros mozgatás előnye, különösen télen, hogy a zsalugáter szárnyai a nyílászáró kinyitása nélkül mozgathatók.

Bővebben a zsalugáterek vasalatrendszeréről

A zsalugáter felületkezelése

A fából készült zsalugátereket hosszú élettartamuk megőrzése érdekében meg kell óvni az időjárási viszontagságoktól.  Az esővíz, a pára, az UV sugárzás, a hideg és meleg időszakok váltakozása mind befolyással vannak a zsalugáterre, ezért lehetőség szerint a legjobb minőségű, kültéri felületkezelő szerrel kezeljük azokat.

Bővebben a zsalugáterek felületkezeléséről

A zsalugáter típusai

Az ablak vagy erkélyajtó méretétől, elhelyezkedésétől függően választhatjuk meg a nyitásmódot is az egyszárnyú, kétszárnyú, illetve az egyik szárnyra billenthető, csuklós zsalugáterből. A klasszikus fa zsalugáterek általában kétszárnyú kivitelben, jellegzetes döntött, egymást részben takaró zsalu lamellákkal (más kifejezéssel levelekkel) készülnek.

A zsalugátereket a levelek működése és helyzete alapján is megkülönböztetjük. Nyitott vagy zárt állású fix lamellás, valamint mozgatható lamellás zsalugátereket is választhatunk aszerint, hogy az árnyékolás, a sötétítés, a biztonság vagy a megjelenés a legfontosabb számunkra. A zsalugáter a lamellás kivitel mellett a szárnyak teljes felületén vagy akár a két megoldást kombinálva azok egy részén, táblás megjelenéssel is rendelhetők.

Bővebben a zsalugáterek típusairól

A zsalugáter kezelése, motorizálása

A zsalugáter nyitása és zárása alapesetben a megszokott módon kézzel történik. A fa zsalugátert általában azok választják, akik szeretik a klasszikus megjelenést, a természetes anyagú árnyékoló hangulatát, varázsát. Ez a vonzódás a hagyományos formához nem jelenti azt, hogy a működtetés tekintetében ne követhetnénk a kor lehetőségeit. 
Egyszerűbb megoldásként a zsalugáter szerelhető nyitó-csukó vasalattal, amely a szárnyak mozgatását belülről - hajtókarral - az ablak kinyitása nélkül is lehetővé teszi.
Az igazi komfortot a Night & Day automatizálási rendszer biztosítja, mely kialakításának és kis méretének köszönhetően nem befolyásolja a ház homlokzatának megjelenését. A kültéri használatra kifejlesztett motor működése halk, és a szerkezet szélálló, tehát a szárnyak külön rögzítés nélkül sincsenek veszélynek kitéve.

Mozgatható szúnyogháló zsalugáterhez

A fa zsalugáter praktikus kiegészítője a mozgatható szúnyogháló, melyet ablakokra fentről lehúzható, ajtókra vízszintes működtetésű rolós változatban tudunk kivitelezni.

Bővebben a zsalugáterhez alkalmazható mozgatható szúnyoghálóról


A zsalugáter felszerelése

Szakembereink a helyszíni felmérés alapján az üzemben elkészített zsalugátereket nagy körültekintéssel, a típusnak megfelelő technológiával és szerszámokkal a helyszínen telepítik.

Bővebben a zsalugáterek felszereléséről

 

Merre tovább?

 
      Oldal ajánlása   |    Nyomtatóbarát változat   |    Hozzáadás kedvencekhez
  Accord zsalugáterek   Nyitóoldal   |    Impresszum    |    Linkcsere-partnereink    |    Oldaltérkép    |    Letölthető dokumentumok

Accord zsalugáter borovi fenyőből,  kiváló minőségű, üvegfal elé épített borovi fenyő zsalugáter.